Skip to content

IT Business Analyst

Dordrecht, Zuid-Holland, NetherlandsCopy & Innovate

Job description

Vergeet 2 jarige ERP implementatie of development trajecten! Bij Codeless doen wij het anders.

Als IT Business Analyst bij Codeless zorg jij ervoor dat onze klanten binnen 3 maanden de beste software krijgen. Benieuwd hoe?


Onze unieke aanpak noemen we Slim Software Nabouwen. Ons startpunt is onze klant. Wij doen niet alles tegelijk, maar vernieuwen in vier slimme en duidelijk gedefinieerde fases: Uitlijnen. Nabouwen. Optimaliseren. Innoveren.


Als IT Business Analyst heb je nauw contact met de opdrachtgever. Je gaat het gesprek aan over hoe de huidige applicaties werken en duikt de diepte in om deze te analyseren. Je leeft je in op de verschillende rollen aan de klantzijde. Wat zijn de quick wins en hoe kan het systeem voor de klant nog beter ingezet worden?


Samen met je collega's van development ben je betrokken bij het maken van mock-ups. Door de look en feel van de nieuwe applicatie te presenteren en de klant aan de hand mee te nemen door jouw perfecte storyline, zorg jij ervoor dat het project een succes wordt. Jij wil verwachtingen overtreffen met het beste prototype en creëert een lach op het gezicht wanneer de klant ziet welke optimalisaties en innovaties er nog meer mogelijk zijn.


Jij bent betrokken bij het gehele proces; vanaf de start tot aan de implementatie. Het proces is onveranderlijk, maar de applicatie is altijd anders. Bij Codeless vind je constante uitdagingen in de verschillende systemen en branches. Zo ga je bijvoorbeeld aan de slag met het moderniseren van planning software, grondboringanalyse systemen, calculatiesystemen, CRM applicaties en nog veel meer. Welke omgeving dan ook, jij maakt het je eigen. Benieuwd naar voorbeelden? Bekijk onze klantcases!

Job requirements

Jij bent een onderzoeker pur sang. Je wil alle ins en outs van een systeem leren. Van nature ben jij erg nieuwsgierig en je bijt je graag vast in complexe problemen. Je houdt collega en klant op de hoogte en zoekt anderen op om samen te werken. Je neemt initiatief en durft discussies aan te gaan. Je staat open voor meningen van anderen om zo samen tot de beste oplossing te komen.


Wat breng je verder mee?

 • Ervaring als Business Analyst, of vergelijkbare rol als Implementatie Consultant, System Analyst, Information Analyst of Requirements Engineer;
 • Kennis en ervaring met complexe ERP implementatie of Software Development projecten;
 • Ervaring met het uitvoeren van haalbaarheidsonderzoeken en het in kaart brengen van projectrisico's;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Bachelor diploma (of hoger) en bij voorkeur aanvullende opleidingen zoals IREB of LEAN;
 • Ervaring met functiepuntentellingen, niet noodzakelijk maar wel erg handig.


Wij bieden jou

Een unieke rol bij een uniek bedrijf. Wij zijn de odd one out door onze werkmethodes, en daar zijn wij trots op. Pak de kans om aan de slag te gaan aan uiteenlopende projecten, waarbij je de analist/onderzoeker in je een echte uitdaging kan bieden. Naast een professionele uitdaging bieden wij een cultuur waarbij wij voor elkaar klaarstaan - door dik en dun. Wij weten dat een goede werk-privé balans belangrijk is en zijn van mening dat familie altijd voor gaat. 

Wat krijg je verder?

 • Salaris tot max. € 5.500,- bruto o.b.v. 40 uur, afhankelijk van kennis en ervaring;
 • Leaseregeling waarbij je zelf je auto mag kiezen of reiskostenvergoeding;
 • Ambitie om verder te leren? Dat kan! Codeless faciliteert hierin;
 • Goede pensioenregeling;
 • Hybride werken, inclusief benodigd thuiswerkapparatuur; 
 • Internationale omgeving met collega's in Nederland, Roemenië en Emiraten.


Vragen over de vacature? Neem contact op met Benjamin Wolders Corporate IT Recruiter. Bel/Whatsapp of mail: 06 219 795 09 of bwolders@codeless.com.

Jouw sollicitatieprocedure

 • Screening call;
 • Interview met onze Corporate IT Recruiter en BU Manager;
 • Is het een match? Dan brengen wij jou graag aan boord!


Referentiecheck en VOG aanvraag maken deel uit van het selectieproces.


Dit is Codeless

Codeless is een echt familiebedrijf, waarbij collega’s altijd op nummer 1 staan.


Al 35 jaar helpen wij bedrijven met het realiseren van hun ambities. Codeless, de bedenkers van Slim Software Nabouwen, helpt bedrijven met unieke onderscheidende bedrijfsprocessen met het realiseren van ambities door het oplossen van complexe software uitdagingen, vaak veroorzaakt door een constant veranderend software landschap. Met een team van circa 100 gedreven IT-professionals en gespecialiseerde tooling staan wij klaar om klanten te adviseren en ondersteunen bij software vraagstukken en uitdagingen. Onze werkwijze is uit de praktijk ontstaan, uniek en in vele projecten bewezen.


Solliciteer. Bel. Mail. Schrijf. Of kom langs.

Codeless is not IND registered. Therefore we cannot facilitate non-EU citizens in obtaining a work and residency permit.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

or